Hoe ga je om met onbegrip en onzekerheid

Onbegrip voelen en onzekerheid zijn misschien wel de twee woorden  die het meest voor jou van toepassing zijn. Je voelt overal onbegrip. In je familie en op je werk. Dat maakt je onzeker en je weet niet hoe je hiermee om moet gaan. 

Lees verder

Waarom dit programma?

Naast het fysieke herstel is het ook verstandig om mentaal te verwerken wat je hebt meegemaakt en om te leren omgaan met de restklachten. Het is voor jou al moeilijk om met de onzekerheden om te gaan en met het feit dat je goede en slechte dagen hebt. Misschien moet je aspecten van jouw leven veranderen, van werk veranderen, andere keuzes maken, om gezond te worden en te blijven. Hoe maak je die keuzes? En hoe breng je familie, vrienden en je werkgever, de bedrijfsarts of uitkeringsinstantie op de hoogte van hoe het met je gaat en welke veranderingen er nodig zijn? Daarbij kun je tegen onbegrip aanlopen en ook nog mensen die "er een mening over hebben". Hierbij kunnen wij jou ondersteunen.

Wat levert het op

Zelfbeeld herpositioneren

Naast het fysieke herstel is het ook verstandig om mentaal te verwerken wat je hebt meegemaakt en om te leren omgaan met de restklachten. Het is voor jou al moeilijk om met de onzekerheden om te gaan en met het feit dat je goede en slechte dagen hebt. 

Talenten (her-)ontdekken

Na de besmetting volgt een fysieke en mentale revalidatie. De kans is heel groot dat je daarna anders denkt over de invulling van je leven en je werk. Omdat er een verandering is in je mogelijkheden maar misschien ook zingeving belangrijker is geworden. 

Weer onafhankelijk worden

Gedurende de ziekte en het herstel ben je afhankelijk geworden van anderen. Je zat als het ware in een beschermde 'cocon'. Je moet nu de dingen weer zelf op gaan pakken. Je wilt wel graag maar je durft nog niet. Wij helpen jou om de vertrouwde beschermde 'cocon' los te laten.

Grenzen leren stellen

Leren omgaan met stress, onverwachte veranderingen/situaties onzekerheden en hoe gezond te communiceren en samen te werken met anderen, is ons specialisme. We bieden deze expertise aan om jou te coachen hoe om te gaan met de veranderingen die met het leven met het coronavirus/ Long COVID meekomen.

Empowering

Teruggaan naar je oude omgeving, ook je werkomgeving, kan heel confronterend zijn.  Wij bouwen samen met jou aan verbetering van jouw zelfvertrouwen en zelfstandigheid, zodat je op een passende manier stapje voor stapje weer je leven kunt oppakken.

Contact met lotgenoten

De grote veelheid van specifieke klachten, zoals verlies van korte termijn geheugen, forse terugval van fysieke en psychische conditie zijn als lotgenoten onder elkaar vaak makkelijker uit te leggen. Men heeft aan een half woord al genoeg. Zonder eerst begrip en kennis te hoeven delen, kan er bij een hersteltraject sneller en doelgericht begonnen worden. 

Training als aanvulling op begeleiding

Een van onze krachtigste trainingen voor herstel en empowerment hebben we 
verwerkt tot de training “Herstellen van Corona doen we Samen”. 
De belangrijkste onderdelen die worden behandeld in 12 wekelijkse bijeenkomsten zijn:  
  • Ervaringen delen  
  • Zicht op herstel  
  • Persoonlijke waarden  
  • Keuzes maken  
  • Doelen stellen  
  • Rollen van nu, in het verleden en in de toekomst  
  • Steun  
  • Mogelijkheden op alle levensgebieden  
  • Opkomen voor jezelf  
  
Deze training bieden we aan als aanvulling op onze reïntegratiebegeleiding, loopbaanbegeleiding en jobcoaching.